Thursday, July 18, 2013

ouR GRADUATION Day!!

CONGRATULATION to me  and all my friend!! 
akhirnye bergarduate jugak kami3 neh setelah bersusah payah, bertungkus lumus  belaja menjawab exam dengan jayanya!!







Wednesday, December 19, 2012

rindu AYAH.

ayah. semoga ayah tenang di sana. kami sume sihat di sini. mak pown sihat3 sahaje. sesungguhnya kami sangat RINDU. 19 disember 2007 and now DA LEBIH 19 disember 2012. its mean da 5 years kau pergi meninggalkan kami. huh. rase baru semalam kau bersama kami. tetapi hari ini tidak lagi bersama kami. semoga doa3 kami berada bersama kau ayah. 

teringat lagi semasa kau pergi meninggalkan kami.
masa tu is 1 DAY before raya haji tahun 2007.

kite ingat lagi. mase ayah sakit dan  masih di hospital, ade imam dtg suh ayah bace khutbah untuk raye haji. sbb mmg tiap3 tahun  ayah y bace khutbah.
selalunya ayah bace khutbah untuk orang laen,  tapi hari itu ayah pulak dengar orang laen bace khutbah untuk ayah sebelum pergi. 
selalunye 1 day before raye ayah da praktis dulu bace khutbah kat rumah. dulu kami selalu denga tp sekarang tidak lagik. tak akan pernah lagik. 


ingt lagi, dulu kite nangis3 ta nak blaja. tp ayah kate bia belaja tinggi. ayah  kate ayah takde harte nk bagik kat kami. cume ilmu je la  harta kite. kami belaja. aritu  kami da dapat diploma. skrg kami da habis degree. INSYALLAH kalau ade rezeki kami nk amik master pulak. 

sekarang ney kami cume terkilan sbb ta dapat tunjuk kami punye diploma kat ayah. kami punya degree kat ayah. padahal ayah y suruh belaja tinggi3. insyaallah kami akan lebih berusaha untuk menjadi anak yang lebih solehah seperti yang ayah harapkan. 

ayah. kite nk bagitaw neh. siyesly sangat3 rindu!! dulu, masa ayah ade kami slalu ta gunakan peluang untuk bersama ayah. kami selalu leka dgn hidup kami. selalu leka dengan kawan3 kami. kami leka dengan dunia kami. maafkan kami ea ayah. sekarang kami mnyesal sbenanye. mnyesal sbb ta gunakan waktu bersama ayah dengan baik. siyesly kami rindu.

kami rindu nk kene mara dgn ayah. dulu mmg kami takut bile kne marah dengan ayah. takut sangt. sekarang baru kami tahu, ayah marah sume ade sebab. untuk kebaikan kami jugak sbnanye.

dulu kami suke marah ayah sbb kate kami mulot becok.asyik pok pek pok pek.fine, kami pown jage mulot kami y suke pok pek pok pek neh. tp sekarang kami rindu ayah kate kami mulot becok. ssb tade sape nk jage mulot kami neh ha.

dulu kami malas ngaji. tp ayah soh kami ngaji jugak. kami selalu merungut. rupanya mengaji tu la bekalan kami nati bila kat sane.

dulu kami selalu lambat g sekolah.kadang3 sampai bas terlepas. bukan kadang3. tapi hari3.hari3 tiap3 pagi kami da susahkan ayah anta kami g sekolah.da la jauh.. sejuk pulak kot kne angin pagi tp ayah ta penah merungut.ayah saba je dengan pangai kami neh.

" thanks ayah.ayah, kami rindu nk hug ayah. salam ayah. cium ayah. sembang3 dgn ayah. gurau3 dgn ayah. maen3 dgn ayah. rindu ayah bace tahlil. rindu ayah bace khutbah darik surau sebelah. rindu ayah praktis bace khutbah dgn kami. rindu ayah aja kami mengaji. rindu ayah bace hadis3 untuk kami. rindu ayah kluakan ayat3 al-Quran untuk kami. rindu makan sama3, rindu kacaw3 ayah, rindu ayah kejutkan kami dari tido. rindu ayah bawak kami jalan3. rindu kne mara jugak. rindu everything with u ayah.!!"


. semoga ayah tenang di sana ayah.# al fatihah

p/s: ya ALLAH, selalulah peringatkan kami supaya menjadi insan yang lebih solehah dan sentiasa ke jalan mu YA ALLAH.



MY Followers